Familjerätt

Familjerätt

Familjerätt är ett stort och avancerat område med mycket känslor inblandat allt som ofta. Alms juridik Alms juridik anser att området är omfattande vilket har inneburit att vi har valt att specialisera oss på visa följande områden inom  i familjerätten, se nedan.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vårdnad, boende och umgänge

När det känns tungt och när det gäller dina barn och din tidigare partner kanske inte är så villig att du ska få barnen på avtalad tid, eller det sker något oväntat som gör att du måste ta över hela vårdnaden om Era barn. Det kanske även är så att din tidigare partner utsätter dig för umgängessabotage.Då behöver du någon som kan juridiken och som kan lyssna på dig och hjälpa till i alla skeenden. Allt från mötet med socialtjänsten till de rättsliga aspekterna. I våra priser i vårdnadsärenden ingår det alltid en timmas fri rådgivning. Sedan ingår även ett möte på max 1 timmar hos de sociala myndigheterna.Ofta kan du vid en tvist få alla dina kostnader täcka genom din hemförsäkring. Vi har vi ett fast pris till dig för du ska känna dig trygg och få juridisk hjälp när du behöver det som mest.Bodelning Sambo eller gifta

Ibland så händer det som man aldrig kanske planlagt. Man ska gå skilda vägar och då gäller en massa olika regler. Alms juridik hjälper till dom bodelare om det behövs eller kan upprätta ett bodelningsavtal Er mellan. Det finns skillnad på om man har varit gift/gift eller är sambo. Alms juridik hjälper till oavsett.

Gåvobrev

Att skänka bort saker är, juridiskt sett, inte helt enkelt. Är gåvan ett förskott på ett arv och ska det räknas som enskild egendom? Vissa gåvor måste vara skriftliga, andra inte. Ett välformulerat gåvobrev kan förebygga eventuella oklarheter och förhindra konflikter i framtiden. 


Samboavtal

Att flytta ihop är spännande, härligt och ofta lite nervöst. Ett stort steg, både i livet och i juridiken. Att börja dela sitt liv med någon du tycker om är underbart, men också knepigt. Kompromisser i privatlivet är ju sällan enkelt. Skriver ni ett samboavtal är ni trygga med hur ni delar upp hemmet ifall det visar sig att ni inte klarar av att bo ihop.


Äktenskapsförord

Som gift delar man allt – livet,  bekymmer, saker och pengar. Men det finns kanske ett fritidshus som ska stanna i den enes släkt vad som än händer? Eller så har någon av er byggt upp ett eget företag som ni inte vill dela med er av vid en eventuell separation?


Bodelning och arvskifte

En bouppteckning ska enligt lag upprättas inom tre månader från det att en person avlidit. I en bouppteckning ska antecknas den avlidnes tillgångar och skulder per dödsdagen. Bouppteckningen ska registreras hos Skatteverket och ligger till grund för fördelning av kvarlåtenskapen till arvtagarna. Vi hjälper dig att upprätta en fullständig bouppteckning i enlighet med de regler som gäller.